top of page
  • Foto van schrijverFleur van der Sanden

Netwerken in tijden van corona: tips om ook nu nieuwe relaties te vinden

In deze tijden is het uitbreiden van je netwerk niet gemakkelijk. De ‘natuurlijke’ momenten om relaties te ontmoeten, beurzen, congressen en netwerkbijeenkomsten zijn zo goed als verdwenen. En online is toch niet hetzelfde. Hoewel er de afgelopen maanden weer voorzichtig werd geëxperimenteerd met kleinschalige “hybride” evenementen, maken de aangescherpte maatregelen hier voorlopig een eind aan. Wat kun je dan doen om in contact te komen met nieuwe klanten? Koud bellen is altijd een optie natuurlijk, maar er zijn ook nog andere manieren. Wij verzamelden een aantal leuke voorbeelden.Online wijnproeverij

De online wijnproeverij van Acqua Fa Male biedt heerlijke wijnen, een uitgebreide online wijnproeverij en een inspirerend verhaal van kleine wijnproducenten. Via Zoom ontmoet je elkaar virtueel en deel je jouw reuk- en proefervaring via de Mentimeter. En dat levert genoeg gespreksstof op voor een gezellig gesprek!


Online matchmaking

Bij chatroulette worden deelnemers aan een webinar willekeurig aan elkaar gekoppeld voor 1-op-1-videochats van een minuut. Sommige webinar aanbieders bieden thema-tinder, waarbij je naar rechts swipet bij de onderwerpen die jou aanspreken. Je wordt dan gematched met een willekeurig iemand met dezelfde interesses voor een speeddate.


Pubquiz online

Bij Samspubquiz.nl worden online pubquizzen georganiseerd waarbij je netwerkt met andere ondernemers of collega’s die je al een tijd niet hebt gezien, gezellig en ongedwongen.


Netwerkwandeling met fotografie

Netwerken, wandelen en een nieuwe professionele foto. Tijdens de netwerkwandeling van Bianca de Wit sla je drie vliegen in één klap!


Safari’s Mett

De Mett Academy organiseert online safari’s. Tijdens deze webinars krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een intranet of community. Online plekken waar je normaal niet zo snel komt. Naast tips & tricks kom je natuurlijk ook in contact met andere intranetbeheerders of community managers.


Zit er niets voor je bij? Dat kan. Netwerken gaat ten slotte om zaadjes planten. Maar wel op een manier die bij jou past. Wij helpen je graag met creatieve ideeën om ook nu jouw netwerk uit te breiden en nieuwe relaties te ontmoeten!

Comments


bottom of page