top of page
  • Foto van schrijver Natalie Rohlof

Rode loper uit voor Duurzame Inzetbaarheid

Sinds 2022 werkt Relevant Rohlof voor het Programma Vitaal & Vaardig van VBZ, de branche-vereniging voor de zoetwarenindustrie. Met een team van loopbaancoaches, HR-experts, trainers en organisatiespecialisten werken we aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers in de branche. Met een uitgebreid programma en praktische toolboxen met instrumenten en workshops werken we aan vitaliteit, financiële fitheid, loopbaanontwikkeling en de balans tussen werk en privé.


Niet zomaar fluitend naar het werk

Fluitend naar het werk en weer fluitend naar huis, dat gebeurt niet zomaar. Een fijne sfeer en werk dat bij je past zijn natuurlijk het allerbelangrijkst. Maar er speelt meer. De duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de branche wordt zogezegd beïnvloed door de balans tussen werk en privé, door hun financiële situatie, hun loopbaankansen en nog veel meer. Hun leidinggevenden spelen daar een hele belangrijke rol in. Zij signaleren problemen, stimuleren medewerkers om aan de gang te gaan met duurzame inzetbaarheid, maar kunnen ook de nodige drempels opwerpen.


Toolbox voor leidinggevenden

Daarom heeft het Programma Vitaal & Vaardig een speciale toolbox ontwikkeld voor leidinggevenden. Die toolbox helpt leidinggevenden om alle middelen en workshops uit de verschillende toolboxen succesvol in te zetten. En om hen op weg te helpen, namen we een serie video's op, waarin de trainers uitleggen hoe de items uit de toolbox het beste gebruikt kunnen worden. De hele serie van 17 video's kijk je hieronder:In première

Op 29 februari gingen alle video's in première, tijdens een speciale bijeenkomst voor de werkgroep Vitaal en Vaardig en alle 'filmsterren'. Een mooie gelegenheid om, naast het 'rode loper-momentje' ook met elkaar te onderzoeken hoe we alle medewerkers in de zoetwarenindustrie bereiken en motiveren om aan de slag te gaan met hun duurzame inzetbaarheid. Relevant Rohlof zorgde voor concept en briefing, Femke van der Horst voor opnames en montage.
Comments


bottom of page