top of page
  • Foto van schrijverFleur van der Sanden

Restaurant BuitenHuis opent zijn deuren!

Wat bij chef Bart ooit begon als een droom om een eigen restaurant te openen is inmiddels werkelijkheid geworden. Bart Buitenhuis en Sjoerd Barnhoorn openden afgelopen woensdag 2 juni de deuren van hun Restaurant BuitenHuis aan de Hamersveldseweg 55 in Leusden.


Vol enthousiasme

Een restaurant opzetten midden in de coronasituatie is een gedurfde zet. Maar vol enthousiasme en met het doel in zicht zijn Bart, Sjoerd en de hulptroepen begonnen aan de verbouwing van het restaurant. Inmiddels zijn de corona-maatregelen versoepeld en kan het restaurant zowel binnen als buiten gasten ontvangen.

Versoepelingen brachten duidelijkheid

Er komt ook qua communicatie flink wat kijken bij het openen van een restaurant, van strategie tot logo en huisstijl, van fotografie tot de juiste tone of voice. Samen met Imre de Groot van Gegist Bestek is Fleur aan de slag gegaan om vorm te geven aan de marketing en communicatie van Restaurant BuitenHuis. Begin april was Restaurant Buitenhuis actief op Facebook en Instagram, maar veel was nog onzeker. Want wanneer mogen we open? Wat mag er dan wel en niet en wanneer kunnen we eindelijk beginnen met aftellen? De versoepelingen eind april brachten de opening een stuk dichterbij. Er kon eindelijk een datum worden geprikt. Het online aftellen kon beginnen en toen de website op 28 mei live ging, stroomden al snel de eerste reserveringen binnen. En nu begint het pas echt. De eerste gasten, de eerste keer ook binnen mogen dineren, een kijkje achter de schermen, seizoensproducten, cocktails, heerlijke koffie, Restaurant BuitenHuis laat van zich horen, daar zorgen Relevant Rohlof en Gegist Bestek wel voor!


Het is heerlijk!

Terug naar waar het allemaal om draait. Chef Bart Buitenhuis heeft zijn menu's samengesteld en er heerlijke wijnen bij uitgezocht. Wij zijn alvast langs gegaan om te proeven. Want hoe kun je iets promoten als je zelf niet weet hoe het smaakt? Na de lunch kunnen wij met zekerheid zeggen: Het is heerlijk!


Zien wat er op het menu staat? Neem snel een kijkje op de website van Restaurant BuitenHuis en vergeet niet om ook gelijk een tafel te reserveren via www.restaurantbuitenhuis.nl!

Comments


bottom of page