top of page
  • Foto van schrijverFleur van der Sanden

Energieke start van je (werk)dag

Pff, wat duurt het lang hè, die coronaperiode? Dag in, dag uit van Zoom-call naar Zoom-call. Een leuke brainstorm op kantoor of even bijkletsen bij de koffieautomaat zit er niet in. Dan misschien toch maar een LAWA of KOWA inplannen om bij te praten? En hoe gaat het in het projectteam? Zit de moed er nog een beetje in? Of begint de energie er langzamerhand uit te stromen? Wij kunnen ons voorstellen dat het na zo’n lange tijd best lastig is om de energie en ‘good spirit’ in het team vast te houden. Daarom verzamelden wij een aantal vrolijke energizers om de dag af te trappen, voordatje die eindeloze Zoom-calls weer ingaat. Online, dat wel...


Actieve start van de meeting

Start je dag fit. Begin jouw Teams-sessie eens met een energizer waarbij iedereen in beweging komt. Doe samen bijvoorbeeld 10 squats of 10 Jumping Jacks, aan jullie de keuze. Verbeter je bloedsomloop én daarmee je concentratie. Kortom, een energieke startvan de dag.


Verras de jarige job

Vooral nu moeten verjaardagen gevierd worden! Want wie heeft er niet zin in een feestje? Verras je collega door online te verzamelen en de collega erbij in te bellen. En dan wel zo feestelijk mogelijk! Kies bijvoorbeeld allemaal dezelfde Teams-achtergrond met ballonnen, of een tropisch eiland. Iedereen ingesteld? Bel de jarige job en zing met zijn allen ‘Lang zal zij leven’.

GIF-vermaak

Vraag je teamleden om voor een online vergadering een bijpassende GIF te zoeken bij elk onderwerp op de agenda. Verzamel de ontvangen GIF’s in een Google Doc of in de chat en neem de tijd om ze tijdens de vergadering allemaal langs te lopen. Grumpy Cat versus stuiterende Minions als we het over de nieuwe productcatalogus gaan hebben? Dan weet je meteen hoe de vork in de steel zit!

High five

Teams biedt de mogelijkheid om de “Modus Samen” in te stellen. In deze Modus Samen lijkt het net of je met de andere deelnemers in de collegebanken zit. En daar kun je een hoop plezier mee hebben. Geef elkaar een high-five, probeer de wave of shuffle heen en weer, net als de Muppets! Lijkt makkelijk, maar is lastiger dan je denkt!


Hoogtepunt van de dag

Mis jij ook de smalltalk voor een vergadering? Gewoon even babbelen over koetjes en kalfjes, zodat je niet meteen de inhoud induikt? Begin dan elke Zoom-call met deze vraag: “Wat wordt jouw hoogtepunt van de dag? “ Een makkelijke vraag die je meteen in een goede stemming brengt. En ja, ook een vraag die relativeert. Want het hoogtepunt van de dag tegenwoordig? Dat kan heel goed het legen van de kliko zijn, of de komst van de nieuwe kaasschaaf. Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen!


Zoompret

Verras jouw collega’s met de nieuwe verkleedfunctie op Zoom. Regent het? Ga dan digitaal op wintersport en met een skipiste of -lift op de achtergrond. En vergeet niet je skibril op te zetten! De verkleedfunctie op Zoom vind je door naast de ‘stop video’ knop op de pijl naar boven te klikken en ‘video settings’ te kiezen. De video settings geven toegang tot alle Zoom instellingen, zoals beeld en geluid. Er is nu ook een functie toegevoegd genaamd ‘Achtergrond & Filters’. Skibrillen, halo’s en natuurlijk ook een kitten....

Tip van ons, check vooraf of er al een filter is ingesteld. Anders kom je net als die advocaat uit Texas voor verrassingen te staan: ‘I’m not a cat’!

Kun je de Zoom functie niet vinden? Zoom legt het je in een korte video uit.

Lettergym

Op veel middelbare scholen wordt inmiddels lettergym gegeven. Elke letter uit het alfabet is gekoppeld aan een opdracht. Bijvoorbeeld A = 10 squats, B = 10 Jumping Jacks, C = 5 push-ups, etc. Maak met jouw team een lijst met oefeningen per letter en ‘gym’ je bedrijfsnaam. Teveel letters in je bedrijfsnaam? Maak er dan een challenge van en geef online het stokje door!

Voor nu genoeg inspiratie om de energie weer te laten stromen in jouw team. Probeer uit wat bij je past. Zit er nu niets voor je bij? Dat kan. Wij denken graag met je mee om jouw team in beweging te krijgen. Neem contact op!

Comments


bottom of page