top of page
  • Chantal Vissers

De landerigheid te lijf: activeer je netwerk!


Lieke kijkt van onder haar half dichtgeknepen ogen naar links. Naar Peter. Het is op hun twee aangekomen. De anderen hebben het niet gered. Dit is het moment waar ze beiden op hebben gewacht. Ze voelt de spieren in haar lijf aanspannen en haar hart klopt veel sneller dan normaal. Ze weet dat er maar plek is voor één. En ze weet ook dat hij het ook kan. De taak is simpel, maar ze mag geen fouten maken. In een waas ziet ze haar vingers door haar contactenlijst scrollen. Hoe haar wijsvinger het groene telefoontje aantikt. Zoveel mogelijk afspraken maken is het doel. De spanning is om de snijden en voor langere tijd is de uitkomst onzeker. Ze gaan gelijk op. De klok tikt. Tijd is om. Lieke kijkt naar Peter, onzeker over het resultaat. Maar dan hoort ze haar naam. Ze heeft gewonnen. Met tranen in haar ogen neemt ze de zak M&M's in ontvangst. Lieke kijkt naar het snoepgoed in haar hand en realiseert zich dan pas dat het allemaal slechts een spelletje was. Ze kijkt naar Peter en ze lachen. Wat een rustige zomer op kantoor toch niet al met een mens doet. Gelukkig staat de agenda nu wel vol afspraken. Daarmee komen we die laatste paar gemoedelijke weekjes wel door.

De zomermaanden zijn vaak rustig op kantoor. Achterstanden wegwerken, de mailbox opruimen, extra lange lunchpauzes en wat eerder naar huis. Iedereen doet het wat rustiger aan, landerigheid alom. Terwijl je de zomerperiode ook kunt gebruiken om je netwerk te activeren, op een leuke manier. In haar zomercolumn haalde Japke-d. Bouma Ryan Byrke aan, 'senior vice president sales' van Invision. Zijn tip voor de zomer is ,,Ga naar buiten, ga koffie drinken, ga ontbijten, met wie dan ook. Blijf niet de hele dag op kantoor zitten. Bouw een netwerk. Ga leven.''

Nieuwe energie

Door je netwerk te activeren en uit te breiden doe je nieuwe energie op. Je wisselt ideeën uit, ontmoet nieuwe mensen en leert wat er speelt bij andere bedrijven. Nieuwe inzichten kortom. En welk moment van het jaar is geschikter om elkaar weer eens op te zoeken dan de zomer? Een kopje koffie op het terras in de zon of een hapje eten bij die leuke strandtent in Scheveningen. Kortom: worstel je eens los van dat kantoor. Ga erop uit.

​​

In beweging! Nog steeds te landerig om in beweging te komen? Houd het dan speels en pak het stap voor stap aan:

  • Leg alleen maar contact met mensen die je aardig vindt. Gouden regel van Dreamfactory die iedereen in zijn hart zou moeten sluiten.

  • Verzin minstens 4 redenen om iemand te bellen, dan schiet er altijd wel eentje te binnen als je diegene aan de lijn hebt.

  • De afspraak is het doel, je moet het kantoor tenslotte uit. Trap niet in de valkuil om te vragen hoe het is, maar zeg dat je belt om een afspraak te maken om eens bij te praten.

  • Doe het samen met collega’s, stimuleer elkaar.

  • Maak er een wedstrijd van. Wie regelt de meest afspraken in een uur?

En tot slot: zoek de allerleukste locatie uit die je kunt bedenken en maak er een feestje van. Want wie zegt dat je niet met meerdere mensen tegelijkertijd kunt netwerken op dat prachtige terras aan het strand?

Relevant Rohlof helpt klanten om hun netwerk te activeren. Benieuwd hoe we dat doen? Neem dan contact op!

bottom of page