top of page
  • Chantal Vissers

35 graden? Smeer ook je contentkalender goed in!


De temperaturen stijgen en vakanties zijn geboekt. De zomervakantie nadert. Het werk dat opgestapeld op het bureau ligt, moet alleen nog 'even' weggewerkt worden. Jouw concentratie en dat van je doelgroep neemt af naarmate de temperaturen stijgen. Hoe weet je dan toch de aandacht van je doelgroep vast te houden, als buiten het zonnetje schijnt? Smeer je content kalender goed in tegen de zon met deze vijf tips:

  • Pas je contentkalender aan op de temperatuur en plan je berichten vroeg in de morgen: dan maak je de grootste kans dat je doelgroep ze nog leest voor ze richting het strand vertrekken.

  • Houd het luchtig. Iedereen is minder goed geconcentreerd als de zon schijnt en het warm is. Neem je content onder handen: kan het korter, sneller, luchtiger, leuker? Trouwens, dit is natuurlijk altijd een goed idee ;-)

  • Ga offline: in tijden van hitte, zonnestralen en terrasjes trekken sociale media nu eenmaal minder de aandacht. Wil je toch opvallen? Ga dan eens offline: bedenk een leuke zomeractie om jouw merk bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. Een bijeenkomst in een strandtent of een klankbezoek met een grote doos ijsjes. Wij helpen je graag met creatieve ideeën.

  • Laat het getij niet verlopen: gebruik de zomerse sfeer ter inspiratie van nieuwe content. Deel een foto van het team in het zonnetje, je laatste barbecuetips of een mooie foto van zonsondergang vanaf kantoor. Of beter nog: gebruik de zomer om jouw contentkalender eens op te frissen en aan te vullen met nieuwe ideeën en call to action. Geef zon aan je content!

  • Kijk eens door een zonnebril van je doelgroep: Zijn jouw berichten wel echt relevant voor ze? Kunnen ze jouw boodschap aan zichzelf relateren? Onderzoek, toets en ga eens op hun (strand)stoel zitten. Ook fijn voor jezelf als het lastig is je te concentreren.

Ga je zelf op vakantie? Verhoog dan je voorpret door je werk goed over te dragen of uit te besteden. Wij nemen (tijdelijk) de zorg voor jouw contentkalender uit handen. Je treft bij terugkomst geen berg werk aan en onze frisse blik garandeert een speelse en uitdagende contentkalender voor de rest van het jaar. Klinkt dat niet relaxed?

Benieuwd naar hoe onze creatieve ideeën jou kunnen helpen om de zomer door te komen? Neem dan contact met ons op!

Fijne zomervakantie toegewenst!

bottom of page