top of page
  • Foto van schrijverNatalie Rohlof

Hoe werkt mijn netwerk?


Al ruim 8 jaar geeft Natalie Rohlof met regelmaat workshops over het activeren van je netwerk. In contact blijven met mensen die je aardig vindt en een ander verder helpen, daar begint het mee. En dat kan leiden tot allerlei leuke ontwikkelingen, van een waardevolle tip tot een nieuwe baan.

Maar dat activeren van je netwerk is voor veel mensen geen tweede natuur. Tenminste, dat lijkt zo. Want iedereen netwerkt. Met iedereen. Maar we noemen het vaak niet zo. We geven een tip of verwijzen iemand door. Of vragen om hulp met het een of ander. Je bewust worden wat netwerken is en vooral ook wat het niet is, helpt je om over je schroom heen te stappen en gewoon eens contact te zoeken met die oud-collega of studievriendin.

Uit onderzoek van Stanford University blijkt dat personeel dat geworven is uit het sociale netwerk van de eigen medewerkers succesvoller is dan "reguliere" kandidaten. Daarnaast maken deze kandidaten sneller promotie en zijn ze loyaler.

Alle reden dus voor werkgevers om hun medewerkers te stimuleren hun netwerk te activeren. Gisteravond trapten we een nieuwe serie workshops af bij ICT Group in Eindhoven, met veel energie en een berg Chocotoffs!

bottom of page