Snellere uitvoering van complexe overheidsprojecten? Het kan wél!
Bijna een jaar geleden, in juni 2022, realiseerde Bert van Dijk zich dat hij al meer dan 30 jaar voor de overheid werkt aan complexe problemen, maar dat het er ondanks zijn persoonlijke inspanningen niet veel beter op was geworden.… Terwijl het wel kán, een overheidsproject snel, zorgvuldig en vanuit de menselijke maat realiseren. En zo werd het idee om een boek te schrijven geboren. Gisteren was het zo ver: ‘Het kan wél’ werd gepresenteerd in het internationaal Perscentrum Nieuwspoort.
Lange overheidsprojecten: er lijkt geen eind aan te komen
Waar het boek 'Het kan wél' precies over gaat? Dé oplossing voor overheidsprojecten die maar niet van de grond komen. Denk aan projecten omtrent woningtekorten, de klimaatcrisis of het onderhoud van de infrastructuur. Want waarom lukt het niet met deze grote maatschappelijke opgaves in Nederland? Ondanks dat de politiek grootse plannen heeft en Nederland op de schop moet, worden de projecten vertraagd door de complexiteit ervan. Belanghebbenden zoals ambtenaren, bedrijven, adviseurs en burgers willen allemaal weten wat er gaat gebeuren en nóg belangrijker: hoe het gaat gebeuren. Omdat er veel informatie nodig is, maar ook afstemming met alle belanghebbenden, duurt het project veel langer dan in eerste instantie de bedoeling was. Er lijkt soms geen eind aan te komen.
Het kan dus wél?!
Ik hoor je al denken, hoe lossen we de complexiteit en vertraging van deze overheidsprojecten in hemelsnaam op? Simpel. Het antwoord is: PIM! De uitvoeringskracht wordt verbeterd bij PIM door een overzichtelijk, visueel en dus sterk informatiefundament te bouwen en deze uit te veren naar alle belanghebbenden. PIM laat informatie stromen en richt de discussie op fundamentele knelpunten, waardoor er betere besluiten genomen worden en het project in een snelvaarttrein terrecht komt. Nederland komt door PIM eindelijk in beweging.
Nu verkrijgbaar!
Benieuwd naar meer? 'Het kan wél' van Bert van Dijk, waarin hij het samenspel van plannen, processen, informatie en mensenwerk uitlegt en hoe dit uiteindelijk leidt tot uitvoeringskracht, is nu verkrijgbaar.
Een boek maken is toch heel moeilijk?
Heb jij ook een idee voor een boek, maar weet je niet waar je moet beginnen?
Bij Relevant Rohlof deden we het vaker; een auteur helpen een boek te schrijven. We hielpen Harry Bijl met zijn boek 'Help, ik heb een winkel', Cecile Scheele met 'De schijf van Fief' en stortten ons op het jubileumboek van Munt Hypotheken. Wat doen we dan precies? We helpen auteurs met het schrijven van het boek, door bijvoorbeeld een ghost writer aan te haken, of de teksten te redigeren. We ondersteunen de auteur bij het zoeken naar leidende thema's, cadans en orde in de content en het opstellen van de inhoudsopgave. We denken mee over het ontwerp en de illustraties, stellen deadlines en brengen alle partijen bij elkaar. We zijn creatief, streng, kritisch, begripvol en ondersteunend, zodat dromen werkelijkheid worden!
Droom jij er ook van een boek te schrijven? Neem dan contact op, zodat wij verschillende partijen bij elkaar brengen en jouw idee tot werkelijkheid brengen!
Comments